Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Sürdürülebilirlik Toplantıları kapsamında 19 Eylül 2023 tarihinde Eczacılık Fakültemiz ile gerçekleştirilen toplantıda 2023 yılı hedef göstergelerine yönelik 8 ayda yapılan çalışmalara değinildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın başkanlığında Eczacılık Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Gonca Çakmak, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatma Nur Tuğcu Demiröz ile Dr. Öğr. Üyesi Onur Kenan Ulutaş ve fakülte öğretim üyelerimiz katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, yükseköğretim kurumlarında son yıllarda önemli değişimlerin yaşandığına dikkat çekerek Gazi Üniversitesinin, YÖKAK’ın değerlendirmesiyle 2022 yılında 30 yükseköğretim kurumu arasından 5 yıllık tam Kurumsal Akreditasyon alma başarısını gösteren 3 devlet üniversitesinden biri olduğunu vurgulayarak, “Bir büyük başarımız da araştırma üniversiteleri sıralamasında A3 kategorisinden A2 kategorisine yükselmemiz oldu; Üniversitemiz sadece YÖKAK, YÖK ve TÜBİTAK tarafından değil, farklı uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından da dünya genelinde ve Türkiye’de sıralanmaktadır” dedi.
Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasında, 2023 yılı hedef göstergelerindeki 8 aylık gerçekleşmelere bakıldığında birimlerin büyük oranda hedeflerini gerçekleştirdiğini ancak gerçekleşmeyen hedeflerin de olduğunu belirtti. Yıldız, “2023 yılı hedef göstergelerinin gerçekleşmelerini artırmak için Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğünün öncülüğünde Araştırma Geliştirme İdari Birimlerimizin katkılarıyla düzenlenen çeşitli odak ve paydaş toplantılarında sizlerin geri bildirimleri alınmaktadır. Bu izleme süreciyle 2023 yılı sonunda sizlere verilen tüm hedeflere ulaşılacağına da canı gönülden inanıyorum. Yıl sonuna kadar kalan 3 aylık sürenin en iyi şekilde değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu ve bu kapsamda kalan 3 aylık dönemin de bizzat tarafımdan takip edileceğini bilmenizi isterim” diye ifade etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise yaptığı değerlendirme konuşmasında, üniversite olarak hangi kurumlara veri sağlandığına vurgu yaptı. Prof. Dr. Bayındır, “YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme”, “Araştırma Performans Göstergeleri” ve “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksleri”nde veri sağlamaya çalışıyoruz. Toplamda üç farklı veri tabanı yer almakta ve veri girişi sağlanmakta. Üniversite İzleme ve Değerlendirme kriterlerinde eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, uluslararasılaşma, sürdürülebilirlik, topluma hizmet ve sosyal sorumluluk olmak üzere beş başlıkta performans değerlendirmeleri yapılıyor. Üzerinde önemle durduğumuz bir diğer başlık olan Araştırma Performans Göstergeleri kapsamında araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi ve etkileşimli iş birliği olmak üzere üç başlıkta ve Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endekslerinde ise bilimsel ve teknolojik araştırma etkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve girişim, ekonomik ve toplumsal katkı olmak üzere dört başlıkta değerlendirmeler yapılıyor. Bu başlıklarda belirlenen hedefler doğrultusunda kurum olarak bu zamana kadar neler yaptık ve bundan sonraki süreçte de sürdürülebilirlik adına neler yapabiliriz bunu sizlerle paylaşacağız” şeklinde konuştu.
Kalite, kapasite ve iş birliği konusunda diğer üniversitelerle birlikte ilk onda olduğumuzun altını çizen Prof. Dr. Bayındır, “Bu süreçte bizi en geride bırakan kısım iş birliği konusu oldu. Bu konuda da çalışmalarımızı artırmaya ve sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.
Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın ardından söz alan Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan da, fakülte bünyesinde yürütülen araştırma geliştirme çalışmaları bağlamında 2023 yılının ilk 8 ayında gerçekleştirilen hedeflere değindi. Orhan, hazırlamış olduğu sunumunda 2023 yılı hedef göstergelerinde yer alan oranlarda fakülte ve anabilim dalı bazında başarılı olunan verileri ve takip edilmekte olan değerleri, katılımcılarla paylaştı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında düzenlenen toplantı, toplantıya katılan Öğretim Üyelerimizin yer aldığı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Fakültemizi Ziyaret Etti
Gazili Eczacıların Mezuniyet Heyecanı
Fakültemiz TYC logosu kullanım hakkı kazanmıştır.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Fakültemizi Ziyaret Etti
IV. Ulusal Eczacılık Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.