6 Ekim 2023 Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Açılış Töreni, Fark Yaratan Eczacı Ödül Töreni ve Beyaz Önlük Giyme Töreni
9 Ekim 2023 | 14:04

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, Fark Yaratan Eczacı Ödül Töreni ve Yeni Kayıtlı Öğrenciler için Beyaz Önlük Giyme Töreni'ni muhteşem bir atmosferde gerçekleştirdi. Eczacılık alanındaki başarılarıyla tanınan Eczacılık Fakültemiz, bu özel etkinlik için büyük bir coşkuyla hazırlandı.

Tören, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Ardından Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri Arş Gör. Yaren Nejla EKTİ ve Arş Gör. Çiğdem DÖNMEZ KIRLANGIÇ, dinleyicilere muhteşem bir müzik dinletisi sundu.

Tören, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN’ın, açılış konuşmaları ile devam etti. Dekan, fakültenin bu yılki hedeflerini ve başarılarını paylaştığı gibi, Yeni Kayıtlı Öğrenciler için Öğrenci Mentörlüğü Programından bahsetti. Program kapsamında, yeni kayıtlı öğrencilerin +2ncü sınıf öğrencileri ile eşleştirildiğini, yeni dönemde üniversite ve fakülte konusunda uyum süreci ve öğrencilere yol gösterici olunması için programın başlatıldığını ifade ettiler.

Dekan İlkay Erdoğan Orhan, son sınıf öğrencileri için başlatılan Takım Yıldızı Eczacılık Sertifika Programı için program yürütücüleri Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Onur Kenan Ulutaş ve Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gizem Gülpınar’a teşekkürlerini sunarken, Eczacılık Mesleğinin geleceğinde yer almak isteyen tüm eczacılık fakültesi öğrencilerin hedeflerine ulaşmada bu programların faydalı olunacağı konusunda bilgi verdiler.

Yine son sınıf öğrenciler için hayata geçirilen ve yakında başlayacak olan Endüstri Eczacılığı Sertifikalı Eğitim Programının hazırlanmasında emekleri için Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Fatma Nur Tuğcu Demiröz’e ve Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalına teşekkürlerini sunan Dekan İlkay Erdoğan Orhan, ilgili program ile Endüstri bilgi ve becerilerini artırma konusunda öğrenciler için oldukça seçkin bu sertifika programının da mezunlarımızın diğer Eczacılık Fakülteleri arasında fark yaratacağı konusunda etkisini vurgulamışlardır.

Program, Ankara Eczacı Odası Denetleme Kurulu Başkanı Sayın Ecz. Gökberk BULMUŞ’un beyaz önlüğün eczacılık mesleğinde önemini değindiği,  ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Sayın Ecz. Saygın Garğın’ın, eczacılık mesleğine ve öğrencilere yönelik önemli konularda duygusal ve anlamlı bir konuşmaları ile devam etmiştir.

Gazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Musa YILDIZ’da, Eczacılık Fakültesi’nin başarıları ve sürdürdükleri programlara dair önemli değerlendirmelerde bulundular.

Törenin devamında, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olarak meslek hayatında hem fakülteye hem de eczacılık mesleğine önemli katkılar yapan eczacılar, "Fark Yaratan Mezun Ödülü" ile ödüllendirildi. Ödül törenine dair detaylar şu şekildedir:

  • İlk ödülümüz Sayın Doç Dr. Meltem Sarıahmetoğlu'na verildi. Ödülü kendisine Eczacılık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN tarafından takdim edildi.
  • Bir diğer fark yaratan mezun ödülü sahibi: Değerli mezunumuz Sayın Ecz. Fatma EROĞLU. Ödülü, Gazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından takdim edildi.
  • Son olarak, Fark Yaratan Mezun Ödülü sahibi: Ecz. Elif AKSEN. Ödülü, Ankara Eczacı Odası Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Gökberk Bulmuş tarafından verildi.

Bu yıl Üniversite Yerleştirme Sınavı'nda aldıkları yüksek puanlarla fakülteye giren ilk 3 öğrenci, özel bir törenle ödüllendirildiler. Bu öğrencilere dair detaylar şu şekildedir:

  • DERYA BOZKURT, 500.129 puan ile en yüksek puanla giren öğrenci olarak ödüllendirildi. Ödülünü, Meslek Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Didem Deliorman takdim etti.
  • RUKİYE KARATAŞ, 470.236 puan ile ödüllendirildi. Hediyesini vermek üzere Temel Eczacılık Bilimleri Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Aymelek Gönenç tarafından ödüllendirildi.
  • Hasan Efe KARAKURT, 468.622 puan ile ödüllendirildi. Hediyesini vermek üzere Eczacılık Teknolojisi Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Sevgi Takka tarafından ödüllendirildi.

Törenin son kısmını oluşturan Beyaz Önlük Giyme Töreni, mesleğe adım atmanın sembolüdür. Törenin bu bölümünde, fakültenin Üniversite Senato Üyesi Prof. Dr. Figen TIRNAKSIZ, beyaz önlüğün eczacılık mesleği için taşıdığı önemi anlattı ve bu özel günü anlamla doldurdu.

Tören, tüm katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin bu büyüleyici töreni, eczacılık alanında geleceğin liderlerinin yetiştiği bir kurum olarak önemini bir kez daha kanıtlamıştır.

Açılış Töreni 2023-1

 

Açılış Töreni 2023-1

Açılış Töreni 2023-1

Açılış Töreni 2023-1

Açılış Töreni 2023-1

Açılış Töreni 2023-1

Açılış Töreni 2023-1

Açılış Töreni 2023-1

Açılış Töreni 2023-1

Açılış Töreni 2023-1

Açılış Töreni 2023 1-1

background image