Türk Dili, Atatürk İlk. ve İnk.Tar. ile Yabancı Dil (İngilizce) Dersleri Alacak Öğrencilerin Dikkatine

YÖK Kanunu’nun 5(ı) maddesi kapsamında okutulan, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil (İngilizce) dersleri Anadolu Üniversitesi ve Üniversitemiz tarafından ortak yürütülecektir. Bu amaçla öğrencilerimiz ilgili üniversite tarafından hazırlanan e-Öğrenme Portalı’ndan yararlanarak derslerini yürütecektir.

Öğrencilerin Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ders kitapları PDF formatında aşağıda açık erişim adresi verilen Portal üzerinden yayınlanacak olup öğrencilere bu dersler için ayrıca bir basılı kitap verilmeyecektir. Akademik birimlerimizde, Yabancı Dil (İngilizce) ders kitaplarının dağıtımınabaşlanmıştır. Öğrencilerimiz bağlı bulunduğu fakülte/yüksekokullardan imza karşılığı ders kitaplarını ücretsiz olarak temin edebilecektir. Bu kitap setinde 2 adet kitap, 2 adet CD ve İngilizce derslerinin yürütüleceği portala (Cambridge LMS) giriş için gerekli kodlar bulunmaktadır. Bedeli üniversitemizce ödenerek satın alınan bu kitap setinin mülkiyeti sizlere aittir.

Süreç boyunca işlemlerin sağlıklı yürütülebilmesi, olası mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla yukarıda belirtilen derslerden herhangi birine veya tümüne kayıt yaptıran öğrencilerimizin 9 Ekim 2013tarihine kadar Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi üzerinden A.Ö.F. Uzaktan Eğitim menüsünde yer alan ders listesinde kendi derslerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

Yapılacak sınavlara ve e-Öğrenme Portalı’na sadece ilgili derslerden (Türkçe-I, İngilizce-I,Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I) en az birine kayıt yaptıran öğrenciler girebilecektir. Tarafınızdan sistem üzerinden yaptığınız kontrolde derslerinizden bir veya birkaçında eksik olması durumunda 21 Ekim 2013 tarihi saat 17:00’e kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı biriminiz bankosuna başvurmanız gereklidir.

Sınavlar Anadolu Üniversitesi tarafından merkezi olarak yapılacağından yukarıda belirtilen tarih sonrası ders listelerinde herhangi bir değişiklik yapılamayacaktır.

Anadolu Üniversitesi e-Öğrenme Portalı’na bir internet tarayıcısı ile (browser) :

adresini kullanarak giriş yapabilirsiniz. Bu bölüme girdiğinizde sizden kullanıcı adı ve parola bilgisi sorulacaktır. Kullanıcı adınız Gazi Üniversitesi Öğrenci İşleri Bilgi Sistemindeki 9 karakterlik öğrenci numaranız, parola ise aynı sistemdeki geçerli parolanızdır. Gazi Üniversitesi öğrenci işleri bilgi sistemindeki parolanızda yapacağınız değişiklikler aynı anda e-Öğrenme Portalı’na da yansıyacaktır.