TEB-Ödüllü Film Yarışması
16 Kasım 2016 | 07:37

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GENÇLİK KOMİSYONU ÖDÜLLÜ KISA FİLM YARIŞMASI

KONU:"Diyabet ve Hayat" konusunu sinema sanatının incelikleriyle ifade edecek serbest çalışmalar.

AMAÇ:Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Diyabet ve Hayat konulu film yarışmasını aşağıda belirtilen amaçlara ulaşmasını sağlayabilmek için düzenlemektedir:

a.Diyabet hastalığının hızla yayıldığı günümüzde bu hastalığın yarattığı sorunların gerek ulusal gerekse evrensel boyuttaki etkilerine dikkat çekmek, bu hastalığın hızla yayılmasının önlenmesi için yapılabilecekler hakkında farkındalık oluşturmak.

b.Yarışmaya katılacak eserlerle; diyabet hastalarının yaşadıkları fizyolojik sorunlara, çevresel ve genetik faktörlerin hastalığa yakalanma üzerine etkisine, hastalığın seyri boyunca hastaların yaşadıkları psikolojik değişimlere, yaşam tarzındaki değişikliklerin hastalığın gidişatını nasıl değiştirebileceğine dikkat çekmek.

KATILIM KOŞULLARI:

a.Katılım için eczacılık fakültesi öğrencisi olmak gerekmektedir.
b.Yarışmaya, diyabet hastalığını yukarıda belirtilen amaçlar çerçevesinde konu alan filmler katılabilmektedir.
c.Yarışmaya 30 dakikadan uzun olmayan kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon türünde filmler başvurabilir.
d.Yarışmaya bir kişi en fazla iki film ile başvurabilir.
e.Yarışmaya başvuru ücretsizdir.
f.Yarışmaya herhangi bir teknik formatta çekilmiş yapımlar başvurabilir. Filmlerin değerlendirilmesi için filmin 1 adet DVD/CD kopyasının başvuru formundaki adrese ulaştırılması gerekmektedir.

FİLM TESLİM:Başvurular; başvuru formu doldurulduktan sonra *''demirkilicozan@gmail.com'' veya ''damlaavci93@hotmail.com"* gönderilecek ve filmin dvd kopyası başvuru formunun imzalı çıktısı ile birlikte en geç 12 Aralık 2016 tarihine kadar başvuru formunda belirtilen adrese ulaştırılacaktır.

Ulaştırılan kopyaların üzerine yönetmenin adı, soyadı, filmin adı, süresi ve yapım tarihi yazılmalıdır.

İstenen materyaller eksiksiz olarak yarışma adresine ulaştırılmadığı sürece filmin  kopyaları teslim edilse bile başvuru tamamlanmış sayılmaz.

ÖDÜLLER:Yarışma sonucunda dereceye giren filmlerin;

-1.lik ödülü DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR
-2.lik ödülü TABLET
-3.lük ödülü DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESI şeklindedir.

Dereceye giren yarışmacıların ödül töreni 21-24 Aralık 2016 tarihinde 13. Türkiye Eczacılık Kongresinde yapılacaktır.

Yarışmaya Başvuru Tarihleri:

28 Eylül 2016 - 9 Aralık 2016

Yarışacak Filmlerin Gösterim Kopyalarının Yarışma Merkezine Son Teslim Tarihi:

12 Aralık 2016

Gösterim Kopyalarının Gönderileceği Adres:

Willy Brandt Sokak No:9 06690 Çankaya, Ankara

Başvuru formuna ve ayrıntılı bilgiye ulaşmak için;

Ozan DEMİRKILIÇ
TEB Gençlik Komisyonu Eğitim ve Bilgilendirme Koordinatörü