Farmakognozi Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.İlkay ORHAN "İnovasyonda Kadın" temalı Girişimcilik kampına "Bitkisel Kökenli Anti-Aging Kozmetik Formülasyon Geliştirilmesi" projesi ile Türkiye genelinde yapılan 400 proje başvurusu arasından ilk 30 proje arasına girme başarısı göstererek, "Kadın Girişimcilik Kampı"na katılma hakkı kazanmış, kamp sonunda mentor ve hakemlerce yapılan görüşme ve değerlendirme sonucunda yarı finale kalan 10 proje arasında yer almıştır.

2014-2015 yılında Anabilim Dalımız öğretim elemanlarının başarıları,

--- Doç.Dr. Nilüfer ORHAN, TEB Eczacılık Akademisi 2015 Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

--- Gazi Üniversitesi  2014 yılı Uluslararası Yayın Teşvik Ödüllerinde fakültemizden yapılan 43 başvurudan 13’ü Anabilim dalımıza ait olup 61 makaleden 18’ i 16 atıf alan kişiden 8’i  Farmakognozi ABD Öğretim üye ve yardımcılarına verildi.

--- Prof.Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN TÜBİTAK-KBAG Çağrı Programı Danışma Kurulu üyesi oldu.

--- Prof.Dr. Bilge ŞENER’in yürütücüsü olduğu “Türkiye Geofitlerinin Kültüre Alınması, Yeni Tür ve Çeşitlerin İlgili Sektörler Kazandırılması, Fitokimyasal Analizleri ve Bazı Biyolojik Aktiviteleri (3. İş paketi-110G106),  TÜBİTAK-KAMAG-110G007 (2010-2015) (3.219.000.00 TL). Proje tamamlanmıştır.

--- Prof. Dr. Mustafa ASLAN ve Doç.Dr. Nilüfer ORHAN’ın “Helichrysum stoechas ssp. barellieri Bitkisinden İdrar Yolları Taş Hastalığına (Ürolithiasis) Karşı Katma Değeri Yüksek Farmasötik Ürün Geliştirilmesi”, TAGEM-15/ARGE-55 (2015-       ) (301.274.04 TL),

--- Prof.Dr. İlkay ERDOĞAN  ORHAN ve Arş. Gör. Uzm. F. Sezer ŞENOL’un “Bitkisel Kaynaklı Formülasyon Geliştirilmesinde Ar-Ge”,  TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), (2015)   ve

--- Prof.Dr. İlhan GÜRBÜZ’ün “Ülkemizde Yetişen Bazı Ferulago Türlerinin Antikanser, Lipoksijenaz, Siklooksijenaz Aktivite İnhibisyonları ve Fitokimyasal Yönden Değerlendirilmesi”, TÜBİTAK-SBAG- (2015) isimli  projeleri desteklenmek üzere kabul edilmiştir.