Dersten Çekilme İşlemi Yapacak Öğrenci Ve Danışmanların Dikkatine!
17 Nisan 2019 | 11:38

Üniversitemizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimine göre Bahar Yarıyılında Danışman onayıyla dersten çekilme 19 Nisan 2019 tarihinde GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ’NİN 10. Maddesi 11. Fıkrası “Öğrenci, ders tekrarı yapmadığı ve ilk defa aldığı bir dersten çekilebilir. Dersten çekilme işlemi, yarıyılın onuncu haftası içinde yapılır. Bir yarıyıl içinde en çok bir dersten çekilme işlemi yapılabilir. Öğrenim boyunca en çok altı dersten çekilme işlemi yapılabilir. Müfredatın ilk iki yarıyılındaki derslerden, tekrarlanan, daha önce çekilme işlemi yapılan veya kredisiz derslerden çekilme işlemi yapılamaz. Ancak bir yarıyılda alınması gereken ders kredisi kadar veya bu kredinin altında ders alan öğrenciye dersten çekilme izni verilmez.” hükmünde belirtilen hususlar dikkate alınarak yapılacaktır.